Dziwne ale prawdziwe
Napisano 02 kwiecień 2011 - 15:36
Napisano 08 maj 2011 - 19:03
Z tym wężem to przez nie odpowiedzialność ludzką i głupote.
Napisano 30 wrzesień 2015 - 16:42
człowiek całe życie się uczy
teraz już wiem dlaczego moje proso senegalskie miało małe kłosy - wg. : specjalisty " z f powinnam rozłożyć włókninę i flancować sadzonki prosa - otworki robimy co 2 cm. dorodne kłosy murowane i plewić nie trzeba
specjalista nr 2 . jest jeszcze lepszy
Ponieważ trzymam drobna egzotyke w stadzie to dostałam taki " przepis" aby nie dochodziło do zmian partnerów i kopulacji obcych samców z samiczkami - rada - obrączkowane w celu uniknięcia jakichkolwiek nie porządanych zajść płciowych kuzwa tyle lat żyję, a nie wiedziałam ze obrączka to pas cnoty
nastepna dobra rada tego specjalisty odnośnie trzymania ptaków w wolierach
A jak to wygląda zdrowotnie trzymać taką liczbę ptaszków razem . . . po za tym są to dzikie zwierzęta siatka nie zapewni im poczucia witalności oraz swobody wylatania się
co ma siatka do witalności i gdzie te ptaki maja się wylatać ?
Napisano 01 październik 2015 - 19:58
Alicjo klniesz tak wdzięcznie. że w d...e z siatką i witalnością, a o wylataniu już nie wspomnę .
Napisano 02 październik 2015 - 16:59
Edku jak tu nie kląć jak czyta się takie głupoty, chyba zmienie temat na - takie rzeczy tylko na fejsie, bo takich perełek i dziwnych idiotycznych rad jest tam ogrom, a ludzie to łykają jak pelikany ryby
Napisano 03 październik 2015 - 17:23
do hodowcy dzwoni gosć i pyta
-
Panie .... Pan choduje amadyny tak
-
ja mówie tak
-
więc mam pytanie do Pana
-
czy daje pan do picia do wody amadyom
-
Virkon
-
i ocipiałem
-
-
czy Pan rano do herbaty dodaje sobie troszke domestosu
-
bo takie samo bedzie działanie na pana organizm miał domestos jak virkon na organizm ptaka
-
Niestety, takie pytania ostatnio pojawiaja się na f -
Napisano 03 październik 2015 - 20:59
Bo takie pytanie na PK, Wolierze czy innym portalu o ptakach, by było uznane za głupi dowcip albo totalną głupotę . A tam przechodzi niemal jako norma, bo można pochwalić się swoją wiedzą, nie zawsze zbyt owocną, ale za to w każdym zakresie i na poziomie gotowym do każdej debaty i z każdym.
Napisano 21 październik 2015 - 15:44
to ze terminu szczepienie uzywa się do podania ptakom kropli ivemectyny to wiem,/ tylko od kiedy szczepi się lekiem na pasożyty /? ale okreslenie szczepieniem w odniesieniu do podania baycoxu jest jeszcze głupsze
Napisano 03 listopad 2015 - 16:38
Gdy mamy problem z pierzeniem u ptaków to podajemy antybiotyk na wzmocnienie
Napisano 09 listopad 2015 - 18:10
przeblysk gniuszu szkoda że niewypał -
-amadyny wspaniałe - jak odróżnić standardy od szpatów na niebieski
zielone mają skrzydła zielone a szpalty zielone mają taki lekkawy przebłysk niebieskiego na skrzydłach
bo prawda jest taka , że - szpalty wizualnie nie przejawiają żadnych cech w kolorze upierzenia które by je mogły odróżniać od zwykłych standardów czy ptaków niebieskiech czy żółtych
Napisano 13 listopad 2015 - 17:19
jak leczyc ptaki bez antybiotyków
Jak - za pomocą popiołu z węgla kamiennego
.Popiół z drewna osadza się w gardle/może nie spływać/Osadza sie także w żołądku.Popiół z węgla przeczyszcza i wysusza.Jego drobinki są odpowiedniejsze,nie zalegaja dłużej niż powinne.Scierają też bakterie wewnątrz.
czyli precz antybiotki - teraz leczymy popiołem
Napisano 24 listopad 2015 - 18:13
.Mysle ze mogä to byc roztocza w woreczku powietrznym.Sprobowalbym starä metodä poleconä od weterynarza pracujäcego w Zoo.Mianowicie trzeba kupic bardzo dobry srodek przeciwko owadom ( Spray na muchy itd..) i trzeba z ok.50cm odstepem bardzo powoli pryskac na ptaka aby oddychal gazem ( inhalacja) .Dwa razy na dzien, nie za dlugo,ok.1min.Dolegliwosci powinny minäc po 2-3 dniach.Wazne aby klatka nie byla cala z metalowych pretöw bo inhalacja nie bedzie dokladna...
czyli spray typu Muchozol jest antidotum na wszystko
Napisano 24 listopad 2015 - 18:15
szpaltka na niebieskie to znaczy ze jest mutacji niebieskiej
co za głupoty
mutacja nie może być szpaltem na sama siebie, albo ptak jest konkretnej mutacji abo jest szpaltem na nią
ale to nic, sa tacy którzy uwazaja ze maja ptaki poł i ćwierc szpalty
Napisano 04 grudzień 2015 - 16:12
Niestety, teraz mamy zalew " specjalistów " a ich rady sa idiotyczne i tak proste ,że każdy głupi się na to nabierze - net a szczególnie F nie tworzy idiotów on daje im możliwość wypowiedzi
Napisano 09 czerwiec 2016 - 15:36
następna perełka - ptaki zmieniaja kolor piór pod wpływem stresu czarne zabarwienie na piórach to nie wynik zle działającej wątroby tylko stresu, chcesz mieć ptaka w czarne łaty to go stresuj - tak doczekasz sie nowych mutacji barwnych
Napisano 12 czerwiec 2016 - 14:55
nstepna perełka - chodzi o papugę a nie o psa czy kota
Jedna zachorowała i zaprowadziłam ją do weterynarza okazało się że ona poprostu była w ciąży
Napisano 02 lipiec 2016 - 15:45
Masz alergie na ptaki, czyli pióra - jest bardzo prosty sposób na jej unikniecie wystarczy
....trzeba myć papugi, by miałe czyste piórka. tyle w temacie
o tym ,że warto kaczki mulardy zostawić na następny sezon, bo wylegalność ich jaj to 30 % ,już nie wspomnę
Nie wolno wynosić klatki z ptakiem na zacieniony balkon albo do cienia w czasie upałów, bo to skutkuje porażeniem słonecznym
no patrzcie a moje ptaki - nie tylko papugi siedzą w cieniu i im nie szkodzi