Nie wiem czy fotka pokazuje perfekcyjną panierke ,ale zapewniam ze tak jest.
Smacznego
Użytkownik seba_ edytował ten post 26 listopad 2013 - 23:31
Napisano 28 listopad 2013 - 17:49
Seba a przepis gdzie ?
Napisano 29 listopad 2013 - 17:47
Zrobiłam, boskie
Napisano 29 listopad 2013 - 18:00
AL wyczarowałaś sama
Napisano 30 listopad 2013 - 17:25
Nie posiadam praw autorskich do przepisu Seby, chyba że pozwoli go opublikować
Napisano 01 grudzień 2013 - 14:08
6-8 skrzydełek
200 ml maślanki
mąka pszenna
łyżeczka soli
łyżeczka czosnku granulowanego
2 łyżeczki ostrej papryki
Skrzydelka myjemy ,dzielimy na części .Końcówki wywalamy albo zachowujemy np.do zupy...
Mieszamy maślanke z przyprawami oraz z 3 łyżkami mąki wkładamy skrzydełka i marynujemy 2-3 godz.
Wyjmujemy skrzydełka z maślanki obtaczamy w mące bardzo dokładnie panierka musi być sucha.
Rozgrzewamy olej w frytkownicy do 150st i pieczemy ok 8 min do uzyskania koloru jasno złotego
Wyjmujemy skrzydełka na ok 10min z oleju są na tyle ciepłe że po wyjeciu pieką się nadal ,mięso mięknie...
W tym czasie podgrzewamy olej do 190 st ,przestygnięte skrzydełka wkładamy ponownie do czasu uzyskania złocistego kolorku.
Odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i jemy...
Polecam z sosem barbecue albo czosnkowym
Smacznego
Napisano 12 maj 2014 - 11:38
Dzięki za przepis. Mi zdecydowanie bardziej smakują z sosem czosnkowym. Ale to dlatego, że po prostu go uwielbiam Tylko problem polegał na tym, że były aż za bardzo podobne do "dania" z KFC i chwilami łapałem się na tym, że jadłem delikatnie i sprawdzałem czy nie ma niespodzianki - taki odruch
Napisano 03 listopad 2014 - 15:25
Zrobiłem, wyszły przepyszne Dzięki za przepis!
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych